Det ingen trodde kom til å skje!

I sommer ble Tingeling opperert for patellaluksasjon på det ene benet.

Det betyr i praksis at kneskålen hennes er ute av ledd. Les mer om det her:

https://www.anicura.no/fakta-og-rad/hund/patellaluksasjon/

.

Lillemor er en voksen frøken på 9 år, men det er ingen hindring.

Hun har levd godt med dette kneet i mange år, men det siste året spesielt har vært vanskelig. Så vi bestemte oss for å operere, selv om mange mente hun var for gammel.

Operasjonen ble langt mer omfattende og komplisert enn først antatt, men det gikk bra. Hun måtte sette inn 2 skruer for å holde alt på plass til det hadde grodd. De første dagene var tøffe for henne, hun hadde tydelige smerter og sov mye. Men etter den første uka kom hun seg mer og mer!

Mellom operasjon og den dagen skruene kom ut, ca 7 uker etterpå var hun på massasje behandling og lett opptrening i bruk av kneet en gang i uka. Det ga virkelig resultater!

Vi ble forespeilet et behandlings/opptrenings forløp på ca 10 uker. Å det etter skruene ble fjernet.

Nå ca 3 uker etter fjerning av skruer er hun fullstendig friskmeldt! Noe ingen trodde kom til å skje… ingen halting, ingenting! Alt står bra til.

Muskelknuter er borte og hunden har det helt perfekt! Både fysio og veterinæren er strålende fornøyd og det er vi å❤️

.

Tingeling har en egen doggygram om du vil inn å se: princess_tinkerbell

.

 

Love my dog❤️

xx

 

Ingen flere jentekvelder på meg heretter!

Forleden ble jeg invitert til jentekveld med noen gamle venninner. Jeg forsikret mannen om at det hele skulle foregå i rolige former, og at jeg ville være hjemme senest ved midnatt.

Men… som kvelden skred frem og margaritaene ble mange, gikk tiden noe fortere enn jeg hadde forutsett, og klokka var dessverre nesten tre om natten før jeg gikk hjemover, en anelse brisen.

Akkurat da jeg musestille låste meg inn i et mørklagt og nattestille hus, hørte jeg gjøkuret vårt. 3 avslørende koko, selvsagt, og jeg ble ganske stressa.

.

Min bedre halvdel ville neppe like det hvis han våknet og så at klokka var blitt tre før jeg var i hus! Jeg måtte tenke fort, og straks det tredje koko’et lød, fulgte jeg opp med ytterligere ni koko. Jeg var nøye på å få til en bra etterligning, og svært fornøyd både med måten jeg klarte å imitere lyden på og at jeg så raskt hadde klekket ut en så snedig plan for å unngå konflikt i heimen – nå ville han, om han halvvåknet, bare registrere at jeg kom og la meg like over midnatt som avtalt.

.

Det var tungt å stå opp neste morgen, men jeg gjorde gode miner til slett spill og satte meg som vanlig overfor min kjære ved frokostbordet.

.

Du ser trøtt ut – når var du hjemme i natt?

Ved midnatt, svarte jeg med dagligdags stemme.

Han kikket på meg over kanten på avisa og nikket, slett ikke gretten – så jeg konstaterte lettet for meg selv at planen hadde fungert: Yes!

.

Så sier han:

Vi trenger et nytt gjøkur.

Å? Hvorfor det?

Jo – i natt hørte jeg at det sa koko tre ganger før det sa «Å, faen».

Deretter fulgte fire nye koko før det kremtet.

Etter ytterligere tre koko fniste det høyt, før det til slutt ga fra seg to siste koko, dunket hardt mot stuebordet, hysjet på seg selv, og slapp en brakfis!

 

Det var ukas tirsdags humor! Håper du likte det.

(Teksten er funnet på nett)

 

Følg meg på facebook her: https://www.facebook.com/gunnipi/

Eller søk meg opp på Instagram eller Snapchat under navnet: Gunnipi

.

.

XX 😉

6 av 6 – DONE!

Okey, kanskje ikke heeelt DONE… denne siste uka her kunne vel helt ærlig strengt tatt bare startet på nytt, de to siste kanskje…

Men, jeg har gjort meg noen tanker. For selv om jeg har vært en god del dårlig denne uka også, kroppen har vært på bærtur og stort sett alt av planer har gått til gefutten… Så kjennes det greit ut. Ingen stor «skade» skjedd egentlig.

Ja, det har vært en drit uke med tanke på trening, planer, osv… men i det store bildet tror jeg dette var bra. Jeg har ladet batteriene denne uka (tror jeg ladet litt uka før å) jeg trengte det tydeligvis!

.

Hva nå, etter 6 uker med fokus på gode valg?

Nå skal jeg prøve å ikke tenke på det resten av denne mnd… også på’n igjen i 1. oktober. Så får man se da, om gode vaner setter seg eller om det blir bare rot?

.

Time will see!

.

«Pimpet» Toro lasagne!

Jeg elsker lasagne. Alle her i huset spiser det og rett å slett mollkoser seg hver gang det lages. Men som alle vet, er slike «ferdig» retter man kjøper ikke veldig bra på innhold.

Men, helt vanlig Toro lasagne trenger ikke være så ille om du pimper den litt. Eller ganske mye faktisk!

 

– Jeg lager den som anvist på pakken, men jeg tilsetter no skikkelig godsaker!

 

Mens karbonade deigen stekes, rasper jeg opp et blomkålhode som jeg blander inn og lar steke noen min før jeg tilsetter sauseposen og vesken som anvist på pakken. Blomkålen øker protein, c-vit og kostfiber innholdet + er lav på kalori og er smaksnøytralt.

Helt til slutt, når blandingen har kokt seg ferdig, tar jeg oppi en hel boks mager cottage cheese. Og bare rører det kjapt inn før jeg fyller ildfastformen på vanlig måte. Det gir masse ekstra protein, uten å øke kalori mengden no nevneverdig.

Verd å vite; det smaker ikke CC av lasagnen!

Et annet tips er å raspe opp gulerøtter, det har jeg ikke prøvd personlig… Men hørt kun gode ting! 🙂

 

Masse lykke til!

Hilsen matmonsen… 😉

 

#oppskrift #blogg #sunnmat #proteinrikt #cottagecheese #blomkål #lasagne #mat #oppskrift

Funfact: Vi jenter!

Hei og hopp! Sannelig er det tirsdag igjen.

Denne teksten er kopiert fra Facebook. Om det er fakta eller ei gjenstår å se. Men mange av disse punktene er iallefall VELDIG meg!

 • Vi ler enda mer når vi skal fortelle hvorfor vi ler.
 • Vi elsker at gutter kommer å klemmer oss bakfra, og når gutter starter ein sammtale.
 • Vi har alltid en unnskyldning for å spise sjokolade og is- og alltid dårlig samvittighet etterpå.
 • Vi kan analysere meldingene fra en vi er betatt av- i flere timer uten å komme frem til en konklusjon.
 • Vi har med oss mobilen ABSOLUTT overalt- og får anfall hvis noen andre nærmer seg den.
 • Vi regner alltid ut hvor mange timer vi kan sove før vi legger oss- og vi lager alltid en huskeliste i hodet for gjøremål som skal gjøres neste dag.
 • Vi gjør helst en masse ting- mens vi pusser tennene.
 • Vi elsker å få morgen- og nattameldinger av den vi er betatt av- denne ene meldingen kan holde humøret oppe hele dagen.
 • Vi liker å holde rundt en bamse/pute når vi sover alene i sengen.
 • Vi ler alltid av vitser- selv om vi ikke skjønner dem.
 • Vi elsker at den vi er betatt av, tar seg tid til å ringe oss.
 • Vi går alltid og snoker i kjøleskapet når vi kjeder oss- uten å spise noe.
 • Vi sier ofte “hva/hæ” selvom vi fikk det med oss første gangen.
 • Vi trykker mot dører- der det står TREKK.
 • Vi er jenter- og stolte av det.

 

Kjente du deg igjen på noen av påstandene?

 

 

Siste av 6 uker!🔥

Disse siste dagene har vært pyton. Dårlig form og veldig lav energi. Kroppen har i bunn og grunn vært i streik tror jeg! Det får jeg dessverre ikke gjort noe med uansett, det kommer og går.

Men! Det jeg får gjort noe med er fokuset mitt. Alle vet jo at når man blir dårlig form og blir liggende på sofaen dag ut og dag inn, skjer det noe med viljestyrken, motivasjon… Det er så lett å miste fokus og «trøste» seg selv.

Det har ikke skjedd denne gangen…

Det føles som fokuset på gode valg begynner å sette seg. Det kjennes som en vane begynner å sette seg. Det er ikke «over» enda, men gode valg seirer uten at jeg må jobbe like hardt for det føles det som… Stort sett iallefall!

Det kjennes godt å ha fokus. Det kjennes godt å lykkes, spesielt når formen er på utur. Det gir mestring. Det er veldig motiverende!

Satser på at formen kommer seg snart. Men uansett, så er motivasjon på topp!

xx

Mikrofullmåne og fredag den 13!

Jeg og mange med meg har mang en gang latt meg fasinere av denne magiske og mystiske store månen høyt der oppe.

Før i tiden ble fullmånen sett på som grunnen til den såkalte månesyken og at det var da vi ble til varulver.

I dag sies det også av mange at vi styres av månen. Her er det selvfølgelig stor uenighet. Noen undersøkelser sies å vise positiv effekt av månen, mens andre negativ. Men om virkningene er så store at det faktisk utgjør noe, det er det bred usikker og uenighet rundt.

Men en ting er sikkert: Vi er mange som i større eller mindre grad lar oss påvirke, fasinere og drømme om månen og dens spektakulære fremtoning av den solbelyste overflaten!

Mikromånen i dag er den minste på lang tid, det betyr at den er så langt unna som den kommer, ergo «ser» vi den som mindre enn vanlig. Det er faktisk 13 år til den er like langt unna igjen. Ganske så fasinerende!

Nå skal det sies at det skal godt gjøres for folk flest å se forskjell fra dagens mikromåne og en vanlig fullmåne. NASA forteller at mikromånen er ca 12 til 14 prosent mindre enn en supermåne, som til motsetning betyr at den er nære jorda.

Fredag den trettende.

Siden tidenes morgen, eller så lenge jeg kan huske har jeg hørt om ulykkesdagen «fredag den 13.» Personlig har jeg vel egentlig aldri ofret det mer tanke enn som så og aldri ansett meg selv som overtroisk på den måten. Dog spytter jeg alltid over skulderen når en sort katt går over veien… Ja, hva kan man si!?

Visste du at fredag den 13, som ulykkesdag er knyttet opp til bibelske referanser? Som at de var 13 til bords i Jesus siste måltid og neste dag (som var langfredag) var det den trettende av de som forrådte Jesus.

Fredag den trettende har flere ganger blitt gjenstand for store ting, les om noe her på historienet.no sin artikkel hvor de nevner hvorfor dette anses som en ulykkesdag og 7 store ting som har skjedd denne dagen! Enjoy!😉

https://historienet.no/samfunn/tradisjoner/derfor-bringer-fredag-13-ulykker-med-seg

.

Okey, så havnet noe så sjelden som en mikrofullmåne og fredag den 13. på samme dag! Hva betyr det?

Er det i dag «shit will hit the fan»?

.

Hva mener jeg?

Jeg har troen på at tenker du at negative ting skjer, er sannsynligheten større for at det vil det skje. Og fokuserer du på det positive, vil det mest sannsynlig være positivt. Ikke fult så firkantet selvfølgelig, noen gang skjer bare ting. Men tanken er at det du sender «ut» er det du får igjen.

Og månen, vel… Den fasinerer meg!

Verdens enkleste brød oppskrift!

Her i huset er ikke gjengen min bortskjemt med hjembakst skal sies.
Det er mer som luksus når det skjer, så brød, boller, rundstykker, pizzasnurrer eller hva enn jeg smeller til med, går da ned på høykant.

Oppskriften jeg vil dele med deg i dag er en helt vanlig basis brød oppskrift og du velger selv hvor grovt eller fint du vil ha de. 

Jeg har prøvd noe ala denne oppskriften en gang før, men det ble ingen suksess.

 

Denne runden derimot er oppskriften verd å deles!

.

Base oppskrift for 3 brød:

ca 1500 gr mel 

ca 1.5-2 ts tørrgjær 

ca 1.2 liter lunket vann (jo grovere, jo mer vann)

.

Mine brød:

 • 600 gr fullkornsmel 
 • 100 gr fiberfin
 • 400 gr havregryn
 • 500 gr hvetemel
 • 2 ts tørrgjær 
 • Ca 1.3 liter lunket vann.

.

.

Røres sammen til en klissete deig. Og fordeles i smurte brødformer med det samme!

Settes så under plast til langheving, da det er veldig lite gjær i disse brødene, eksempelvis over natten.

(Mine brød var godt hevet allerede etter et par timer, så jeg slengte de like godt i ovnen samme kveld og det ble helt knall! Så da vet jeg at det fungerer også!)

Stekes på nederste rille i ovnen på 200 grader i 45-50 min, avhengig av ovn.

Kjøles ned på rist. 

.

Også kjære deg, er det bare å nyyyyte! 🙂

.

.

-Altså, hva er vel bedre enn helt fersk hjembaktbrød med brunost og et glass iskaldt melk?

Åh, får vann i munnen bare med tanken.

 

Lykke til!

Følg meg på facebook her: https://www.facebook.com/gunnipi/

Eller søk meg opp på Instagram eller Snapchat under navnet: Gunnipi

 

#blogg #oppskrift #hverdag #grovbakst  #hjembakst

Humor tirsdag: Er det rart menn er lykkelige? 😉

På tirsdager har jeg planer om å kjøre litt humor her på bloggen. Helt uhøytidelig!

Hvorfor tirsdag spør du? Jo fordi det helt opplagt er LILLEFREDAG (siden onsdag er lillelørdag… Ikke sant???) og på snappen min har jeg groviser hver fredag!

 

Ergo; Humortirsdag på lillefreddan! Logikken er til å ta og føle på!

 

Here goes! Første innlegg i humor serien:

 

Er det rart at menn er lykkelige?

Påstander om mannen:

 • Han har det samme etternavnet hele livet.
 • Garasjen er bare hans.
 • Bryllupsplanleggingen går av seg selv.
 • Sjokolade er et greit mellommåltid.
 • Han kan aldri bli gravid.
 • Han kan bruke en hvit T-shirt i badeland.
 • Eller han kan gå UTEN T-shirt i badeland.
 • Bilmekanikerne forteller ham sannheten.
 • Verden er hans urinal, han trenger aldri kjøre til neste bensinstasjons toalett fordi det første var motbydelig.
 • Samme arbeid, bedre betaling…
 • Rynker er distingvert.
 • Brudekjole kr. 20.000 – leie av smoking kr. 900,-
 • Folk stirrer aldri på hans bryst når han snakker med dem.
 • Alderstillegget er praktisk talt bare forventet.
 • Nye sko skader ham ikke, han får ikke gnagsår og føttene sovner ikke.
 • Ett humør – alltid.
 • Telefonsamtalene hans er over på 30 sekunder – nøyaktig.
 • En ukes ferie krever kun en koffert.
 • Han kan selv åpne alle korker og lokk.
 • Han får tilleggspoeng for den minste snev av omtenksomhet.
 • Om noen glemmer å invitere ham, kan vedkommende fremdeles bli regnet som en venn.
 • Han kan kjøpe undertøy for kr. 20 – og det for en 3-pakning.
 • Han kan overhodet ikke se rynker på klær.
 • Alt i ansiktet hans beholder sin opprinnelige farge.
 • Frisyren hans er moderne i flere år, kanskje tom. i flere 10-år.
 • Han trenger kun å barbere seg i ansiktet og nakken.
 • Han kan leke med sine leker hele livet.
 • En lommebok, et par sko – en farge for alle sesonger.
 • Han kan gå i shorts uansett hvordan bena ser ut.
 • Hans manikyr kan utføres med lommekniv.
 • Han har valgfrihet – om han vil el. ikke anlegge bart.
 • Han kan gjøre unna julegavene til 25 familiemedlemmer på julaften, på under 30 minutter.
 • Hybelkaniner er virkelig kjæledyr.

 

ER DET RART MENN ER LYKKELIGE INDIVIDER?

 

 

Neste uke tar vi for oss “Typisk JENTER” så stay tuned.

Å du; Det er bare humor!

 

 

 

Har du lyst, har du lov: Legg til snappen min: Gunnipi (direkte link øverst på siden)

 

Lik/følg gjerne facebook siden min HER! Eller tykk på bildet under!

 

4 av 6 uker: DONE!

Siden jeg akkurat har oppdaget at bloggen min fremdeles finnes,
tenkte jeg å gi en quick update på mitt lille prosjekt nå om dagen.

Et av flere faktisk… men det får vi ta etterhvert! #ShitIsHappeningPeople!

.

I totalt 4 uker nå har jeg hatt fokus på gode valg. 

Det hele startet med at jeg ønsket å fokusere på å bryte vaner (eller uvaner kan man vel si!)
og ta gode valg for meg selv i hverdags livet…
I bunn å grunn 21 dager med fokus! 3 hele uker fra mandag til søndag.

.

Her er noe av det som «sto på fokus planen» for disse 3 ukene:

– Få til 3 treningsøkter i uka

– Sunn mat

– Ikke snavle på kveldene

– Legge meg seinest kl 23.00 (helst kl 22!)

.

Hvorfor 21 dager?

Vel, det sies at man må gjøre noe over tid for å endre en vane. Dette vet vi alle.
Noen sier 21 dager eller 30 dager og andre sier faktisk 1 år,
uten at det egentlig finnes noen konkret forskning på at noe av det faktisk stemmer.
Det er påstander som etterhvert har blitt en greie. En sannhet om du vil.

Sannheten er vel heller at forskjellige vaner tar varierende tid.
Det kommer mer an på hvor «inngrodd» den vanen du ønsker å endre på er og hva du må
gjøre for å faktisk endre det i praksis.
Hvor stor er utfordringen for deg, hva må du gi opp/erstatte osv…

Det gir mer mening, ikke sant?

.

For hver uke tok jeg en vurdering på uka som hadde gått.
Hva fungerte og ikke… Valg, åpenbaringer, hva var vanskelig, hva var lett. 

.

Hvis vi tar de 3 første ukene i ett vil jeg si at jeg er motivert.
Motivert for en fortsettelse. Energien holdt seg jevnt over god, både kropp og hode responderer godt på de valgene jeg gjorde. Jeg likte det!

Allerede etter 2 uker hadde jeg bestemt meg for å kjøre på 3 nye uker. Altså totalt 6 uker! Jeg var for godt i gang til å slutte nå og jeg ville ikke falle tilbake til de dårlige inngrodde uvanene som man alt for lett gjør om man ikke holder fokus! Erfaringen fra tidligere tilsier nok dessverre det…

.

Uke 4 er nå bak. Det har ikke gått helt som planlagt, litt usikker på hvorfor det ble sånn. Men mange ting på gjøremålsfronten, sykdom og alskens annet som bare skjer samtidig gjør at det blir ikke helt som planlagt dessverre. Dog, føler jeg at uka sett i en helhet, til tross for, osv ikke er så verst allikevel, selv om jeg nå er superklar for en NY uke og nye muligheter.

.

På treningsfronten ble det av samme grunn sannelig ikke mer enn det måtte være:

– Mandag: 20 min sirkeløkt 

– Tirsdag: Yoga 

– Lørdag: Fullkropp styrke

Det var det jeg rakkpå hele uka gitt… Noen som sa prioritering?

Dette må jeg se nærmere på denne uka. #LearningByDoing

.