Mikrofullmåne og fredag den 13!

Jeg og mange med meg har mang en gang latt meg fasinere av denne magiske og mystiske store månen høyt der oppe.

Før i tiden ble fullmånen sett på som grunnen til den såkalte månesyken og at det var da vi ble til varulver.

I dag sies det også av mange at vi styres av månen. Her er det selvfølgelig stor uenighet. Noen undersøkelser sies å vise positiv effekt av månen, mens andre negativ. Men om virkningene er så store at det faktisk utgjør noe, det er det bred usikker og uenighet rundt.

Men en ting er sikkert: Vi er mange som i større eller mindre grad lar oss påvirke, fasinere og drømme om månen og dens spektakulære fremtoning av den solbelyste overflaten!

Mikromånen i dag er den minste på lang tid, det betyr at den er så langt unna som den kommer, ergo «ser» vi den som mindre enn vanlig. Det er faktisk 13 år til den er like langt unna igjen. Ganske så fasinerende!

Nå skal det sies at det skal godt gjøres for folk flest å se forskjell fra dagens mikromåne og en vanlig fullmåne. NASA forteller at mikromånen er ca 12 til 14 prosent mindre enn en supermåne, som til motsetning betyr at den er nære jorda.

Fredag den trettende.

Siden tidenes morgen, eller så lenge jeg kan huske har jeg hørt om ulykkesdagen «fredag den 13.» Personlig har jeg vel egentlig aldri ofret det mer tanke enn som så og aldri ansett meg selv som overtroisk på den måten. Dog spytter jeg alltid over skulderen når en sort katt går over veien… Ja, hva kan man si!?

Visste du at fredag den 13, som ulykkesdag er knyttet opp til bibelske referanser? Som at de var 13 til bords i Jesus siste måltid og neste dag (som var langfredag) var det den trettende av de som forrådte Jesus.

Fredag den trettende har flere ganger blitt gjenstand for store ting, les om noe her på historienet.no sin artikkel hvor de nevner hvorfor dette anses som en ulykkesdag og 7 store ting som har skjedd denne dagen! Enjoy!😉

https://historienet.no/samfunn/tradisjoner/derfor-bringer-fredag-13-ulykker-med-seg

.

Okey, så havnet noe så sjelden som en mikrofullmåne og fredag den 13. på samme dag! Hva betyr det?

Er det i dag «shit will hit the fan»?

.

Hva mener jeg?

Jeg har troen på at tenker du at negative ting skjer, er sannsynligheten større for at det vil det skje. Og fokuserer du på det positive, vil det mest sannsynlig være positivt. Ikke fult så firkantet selvfølgelig, noen gang skjer bare ting. Men tanken er at det du sender «ut» er det du får igjen.

Og månen, vel… Den fasinerer meg!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg