Verdens enkleste brød oppskrift!

Her i huset er ikke gjengen min bortskjemt med hjembakst skal sies.
Det er mer som luksus når det skjer, så brød, boller, rundstykker, pizzasnurrer eller hva enn jeg smeller til med, går da ned på høykant.

Oppskriften jeg vil dele med deg i dag er en helt vanlig basis brød oppskrift og du velger selv hvor grovt eller fint du vil ha de. 

Jeg har prøvd noe ala denne oppskriften en gang før, men det ble ingen suksess.

 

Denne runden derimot er oppskriften verd å deles!

.

Base oppskrift for 3 brød:

ca 1500 gr mel 

ca 1.5-2 ts tørrgjær 

ca 1.2 liter lunket vann (jo grovere, jo mer vann)

.

Mine brød:

  • 600 gr fullkornsmel 
  • 100 gr fiberfin
  • 400 gr havregryn
  • 500 gr hvetemel
  • 2 ts tørrgjær 
  • Ca 1.3 liter lunket vann.

.

.

Røres sammen til en klissete deig. Og fordeles i smurte brødformer med det samme!

Settes så under plast til langheving, da det er veldig lite gjær i disse brødene, eksempelvis over natten.

(Mine brød var godt hevet allerede etter et par timer, så jeg slengte de like godt i ovnen samme kveld og det ble helt knall! Så da vet jeg at det fungerer også!)

Stekes på nederste rille i ovnen på 200 grader i 45-50 min, avhengig av ovn.

Kjøles ned på rist. 

.

Også kjære deg, er det bare å nyyyyte! 🙂

.

.

-Altså, hva er vel bedre enn helt fersk hjembaktbrød med brunost og et glass iskaldt melk?

Åh, får vann i munnen bare med tanken.

 

Lykke til!

Følg meg på facebook her: https://www.facebook.com/gunnipi/

Eller søk meg opp på Instagram eller Snapchat under navnet: Gunnipi

 

#blogg #oppskrift #hverdag #grovbakst  #hjembakst

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg